Lüktető Fájdalom A Vissza

Hátfájás

A hátfájás az egyik leggyakoribb panasz az emberek között. Ellentétben a többi emlős, csak az emberek tapasztalható vissza a problémákat, mert közvetlenül jelentősen növeli a terhelést a gerinc.

A gerinc áll, több szervezeti egységei, valamint gyakran lüktető fájdalom a vissza a honosított csak egy közülük.

Kényelmetlenséget okoz

Befolyásoló tényezők a romlás, a gerinc ismert, hogy az összes:

 • ülő, mozgásszegény életmód;
 • a testmozgás hiánya;
 • hirtelen súlyemelés;
 • nehéz fizikai munka.

Ezen túlmenően, a hatása, a genetikai tényezők, velejáró, ami például, rontja a vérkeringést, a gerinc.

A gerinc egy csoportja a csigolyák, amelyek között vannak rugalmas lemezek, amelyek játszani lengéscsillapító. A mobilitás az összes szegmens tulajdonítanak a facet ízületek, ízületi porc.

Megsértése a becsületesség, vagy a helyét bármely része, a csigolya vezet a különböző betegségek, valamint a kifejezett fájdalom.

A hátfájás okai

A gerincvelő ki az adott ideggyököket, hogy közel halad el a csigolyák, így a legtöbb kellemetlen érzés társul a megsértése.

Többnyire lüktető fájdalom a gerinc fordul elő, a következő okok miatt:

 1. Repedések a csigolyák.
 2. Derékfájás.
 3. Spondylosis.
 4. Sérv között csigolyák.
 5. Lumbágó.

Egy ilyen súlyos betegség könnyen megkülönböztetni a közönséges hátfájás, mert az utóbbi esetben csak a gyulladás vagy a nyújtás, az izmok, a feltétel halad gyorsan. Abban az esetben, ha az elváltozások a gerinc az érzés rendkívül erős igénylő, komoly kezelés intézkedések.

Repedések a gerinc

Sőt, az orvosi közösség, az a kifejezés, hogy nem fogadják el. A "crack" azt jelenti, hogy meglehetősen hiányos törés nélkül gerincvelő sérülés.

A gerinc úgy tervezték, hogy támogassa az egész testet, míg a meglehetősen rugalmas, mozgékony, így lehetséges, hogy a különböző fordul, billen. Azonban még az ilyen, szinte tökéletes mechanizmus rendkívül instabil.

A repedések nem fordulnak elő, a következő okok miatt:

 1. Rossz esés vagy a teljesítő sport gyakorlatok.
 2. Leesett egy nagy magasságban.
 3. Egy éles tömörítés, a test (pl. autóbaleset).
Egy repedés a gerinc

Idősebb emberek képviselik, egy különleges kockázati csoport, mert ilyen károk keletkezhetnek még minimális megterhelést jelent a vissza, a csigolyák túl törékeny, nem kellően mellékelt szükséges mikroelemek.

Nem mindig ember, azonnal a gyanúsított magát egy megsértése a integritását a csigolyák. Egyes esetekben a repedések vannak olyan apró, hogy tovább élnek. Azonban a legtöbb ilyen változás azonnal érezhető.

A jellegzetes tünetek, a törések, a gerinc:

 • erős, éles, lüktető fájdalom, a sérülés helyén, amely átterjedhet más területeken a vissza;
 • fájdalom a tapintása, illetve megváltozik a test helyzete;
 • a formáció, a duzzanat, a helyszínen trauma;
 • a feszültség, a hátizmok, valamint a korlátozás a mozgás.

Ha az eredmény az, hogy a sérülés tört része egy csigolya, ez tömöríti az idegvégződéseket, a gerinc, vagy fáj a gerincvelő is, ebben az esetben a fájdalom égő, éles szükséges intézkedések meghozatalára sürgősségi kórházi kell eltávolítani egy szilánk.

Osteochondrosis

Derékfájás patológia kapcsolódó degeneratív változások a porckorongok, valamint ízületi porc.

Ez alakul ki, leggyakrabban az emberek életkora miatt rossz táplálkozás, a szövetek, azonban nemrég diagnosztizálták a "fiatalabb". Hiánya miatt a tápanyagok szenved első lemez a csigolyák között, amely elveszti feszességét, rugalmasságát. Ez a csökkentett méretű, nyomva, majd ennek eredményeként megszűnik ellátni fő funkciója, hogy a szomszédos csigolyák. Ez a vékony pad nem képes különválasztani a csontszövet a csigolyák egymástól, elkezdik, hogy kölcsönhatásba lépnek, gyulladást okoz.

Osteochondrosis

Degeneratív változások lemez vezet ugyanaz anomáliák, csipkedte az ideggyököket.

További változások befolyásolják a gerinc ízületek, szalagok. A csontszövet növekszik, ennek következtében elveszett a mobilitás, a gerinc, ez lesz görbe, fejleszteni kyphosis, gerincferdülés.

A referencia! A rakomány, amely egyenlőtlenül oszlik el a tekintetben, hogy az emberi test, például egy nehéz zsákot, hogy a mindennapi viselet egy váll vezet a betegség a gerinc.

Provokálni a betegség lehet, hogy nem csak idős korban, de számos más okból is:

 • fokozott terhelés a gerinc: nehéz fizikai munka, az elhízás, a foglalkozások kapcsolódó állandó ülve vagy állva;
 • a metabolikus zavarok;
 • mámor;
 • a hiányzó vitaminokat, ásványi anyagokat;
 • a szomatikus betegségek;
 • hormonális változások.

Derékfájás van osztva nyaki, háti, ágyéki.

Tünetek:
 1. A vereség a nyaki azt tapasztalja, hogy a következő tünetek: fájdalom a nyak, karok, zsibbadás, halláscsökkenés, fejfájás.
 2. A vereség a mellkasi jelennek meg: sajgó fájdalom vissza, légszomj, fájdalom a szívizom.
 3. A vereség az ágyéki úgy érzi, lüktető fájdalom a hát alsó részén, keresztcsont, aztán elterjed, hogy a lábát. Előfordulhatnak zavarok a húgyúti szerveket.

A vereség, a nyaki gerinc a vérkeringést az agyban, következésképpen, vannak további tünetek:

 • nyomásesés.
 • hányinger;
 • szédülés, a megjelenése a pontok, foltok, mielőtt a szemét;
 • az alvási zavarok.

Gyakran fordul elő, osteochondrosis vagy lüktető fájdalom, hogy húzza a gerincet az ágyéki régióban. Ez annak köszönhető, hogy az a tény, hogy vannak top 5 csigolyák, hogy megnyomja az egész felső része a gerinc. Ezen túlmenően, ez a terület több, feszült, mikor felemeli a terhelés, dönthető, forgatható.

Spondylosis

Spondylosis egy olyan betegség, amelyben a széleit a csigolyák alkotta növedékek a csont, kóros csont növedékek. Ez a feltétel a következő lépés után osteochondrosis.

Mivel a deformáció, a porckorongok, a fejlődés, a helyi gyulladás alakul a csontszövet a csigolyák. Végül kezd Betét kalcium sók, kialakult az úgynevezett tüskék, amely tömöríti a ideggyököket, gerinc hajók.

Spondylosis

A betegség oka gyakran a következők:

 • hátsó sérülés;
 • idős korban;
 • a krónikus betegségek (magas vérnyomás, cukorbetegség);
 • az elhízás.

A tünetek hasonlóak miközben formájában manifesztálódik, a fájdalom, a innervated terület, izomfeszülés, korlátozás, a mobilitás, a megnövekedett kyphosis vagy lordosis.

Érdekes tény! Spondylosis szenvedett egy ősi nép. A régészek képes volt észlelni az ilyen kóros változások a csigolya struktúrák a továbbra is a múmiákat.

Sérv csigolyák között

A betegség általában nem fordul elő hirtelen. Fokozatos kompressziós lemez található, a csigolyák között. Egy kis része a rostos gyűrű (külső héj) túl a szélén a csigolyák. Ebben a helyzetben csak akkor szólalj meg, a lemez kiemelkedés.

Egy erős, vagy éles tömörítés, elégtelen táplálkozás, a szövetek, a rostos gyűrű tört, majd a belső része a lemez pulpous core jön ki. Ebben az esetben a diagnózis sérv. Az alapvető hatással van az idegvégződések, így okoz az égő fájdalom.

Leggyakrabban a sérv lokalizált az ágyéki. A személyes tapasztalat a következő tünetek:

 • fájdalom, eltér a fenék, lábak;
 • a zsibbadás, a láb;
 • a hiba az urogenitalis rendszer.

A beékelődés a nyaki jellemzi: zsibbadás a kéz, vérnyomás ingadozás, szédülés, fájdalom sugárzik a vállát.

A porckorongsérv háti (ami történik, ritkábban) egy jellegzetes mellkasi fájdalom, hogy gyakran úgy tekintenek, mint egy betegség, a szomszédos szervek.

Lumbágó

Az a kifejezés, lumbágó utal, lüktető derékfájás, különböző okok miatt. Nem önálló betegség, hanem csak egy megnyilvánulása negatív változások a csigolyák.

Lumbágó

Az alapján, lumbágó vagy disztróf valamint a degeneratív folyamatokat a gerinc. Gyakran előfordul, hogy a probléma gyökere, mint sok más feltételeket, – derékfájás.

Amellett, lumbágó okozta:

 • bechterew-kór;
 • sérülések, daganatok a gerinc;
 • a tuberkulózis;
 • veleszületett dysplasia.

A feltétel gyakran nevezik lumbágó fájdalom az ágyéki, mivel az ebből eredő fájdalom éles, lüktető.

Ebben az állapotban az ember erősen hajlított, nem tud a lábára állni. Enyhülést hoz a fekvő helyzetben kemény felületre alá a párnát. Mert akut fájdalom akkor jelentkezik, izomgörcs, feszült izmok még erősebb kellemetlenséget.

Ha érinti az ülőideg gyökerek fordul elő, lumbágó, a fájdalom terjed, hogy a fenék illetve a combok.

Emellett fájdalom lumbágó okoz ilyen tüneteket, mint:

 • a zsibbadás, a bőr, a helyszínen akut fájdalom, vagy éppen ellenkezőleg, egyfajta bizsergés, "tűk";
 • szívdobogás;
 • izzad.

A feltétel a lumbágó utóbbi pár órát, hogy több napos, néha megszűnik függetlenül, anélkül, hogy bármilyen beavatkozás.

Lüktető fájdalom a vissza szinte mindig egy jel elváltozások a gerinc. Nem elég, hogy pihenjen, vagy helyet cserél. Az első jelei a patológia el kell menni, hogy az orvosok pontos diagnózis, illetve időben történő kezelés.

25.07.2018